Külli Suitso HELMET VOL 2Galleri Udengaard


info@galleriudengaard.dk  //  22 16 91 25


Külli Suitso  -  HELMET VOL. 2

20. maj - 18. juni 2016


Galleri Udengaard er glad for at kunne præsentere udstillingen ”HELMET VOL. 2” med den estisk fødte kunstner Külli Suitso.

Suitso er i en løbende proces med at male en serie af hjelme. Et af de første hjelmbilleder ”Hjelmen med blåt og gult” blev malet i marts 2014, kort efter at Rusland annekterede Krim…


Hjelmen siddende på hovedet af en soldat, både beskytter og uniformerer. Man kan identificere soldatens nationalitet, og personen under hjelmen har sin funktion i sammenhængen med den, eller det han repræsenterer. Men hovedet under hjelmen rummer også et unikt menneske, som repræsenterer et individ med tanker, drømme og personlighed.

Som i fx maleriet ”Hjelm med Marguerit”, hvor hippie-motivet konkretiserer den absurde kontrast mellem hjelm og individ. Der skabes et samlet kunstnerisk udtryk, hvor militærets uniformering med bagvedliggende død og ødelæggelse, sættes op mod personens ungdom, drømme og skrøbelighed.


Külli Suitso, der er født 1974 i Tartu, Estland, flyttede i 2004 til Middelfart på Fyn. Külli blev uddannet på Kunstakademiet, ved Tartu Universitet, Estland 1992-96. Kunstneren har en BA grad i billedkunst og bestod pædagogikum i 1998.

Suitso har udstillet, både separat og i grupper, i Danmark, Estland, Finland, Sverige og Rusland. Hun har modtaget en række priser og udmærkelser, samt blevet tildelt flere stipendier fra forskellige fonde.Fernisering fredag den 20. maj 2016 kl. 16-19


Tapas og Vin - VELKOMMEN!Udstillingen varer til 18. juni 2016
Galleri Udengaard  / info@galleriudengaard.dk  / +45 22 16 91 25


Besøg vores facebook side

Hjelm med Marguerit / olie på lærred